mei
2018

1 |

Posted by
No comments

 

 

V-monument-Soldaat-van-Oranje-Bianca-Dijck-7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maandag 30 april 2018 onthulden Engelandvaarder Eddy Jonker en scholieren van basisschool De Dubbelburg uit Valkenburg het V-monument. Voorafgaande aan de onthulling sprak voorzitter van het Nationaal Comit├ę 4 en 5 mei, Gerdi Verbeet, in aanwezigheid van de bezoekers waaronder donateurs van de voorwerpen.

 

Vandaag bestaat Soldaat van Oranje – De Musical zeveneneenhalf jaar. Het jubileum staat in het teken van de onthulling van het V-monument in de TheaterHangaar in Katwijk. Het V-monument herbergt een verzameling herinneringen in een transparante driedimensionale V, ontworpen om die herinneringen levend te houden. Niet alleen door de geschiedenis van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden door te vertellen, maar juist ook die van andere Nederlanders die de Tweede Wereldoorlog meemaakten.

 

Soldaat van Oranje – De Musical heeft het Nederlandse publiek gevraagd om een voorwerp met een persoonlijk verhaal, dat herinnert aan de Tweede Wereldoorlog, te doneren voor dit monument. Naast de historische voorwerpen die in de V tentoongesteld worden, zijn alle inzendingen digitaal vastgelegd en toegelicht via een digitale zuil en online op soldaatvanoranje.nl/v-monument.

 

De V – bekend van het beeldmerk van de musical – staat behalve voor Victorie, ook voor Vriendschap, Vrede, Vijand, Verraad, Verliefd, Verzet, Vrijheid, Vlucht, Veiligheid, zelfs voor Vliegveld Valkenburg en voor zoveel meer.

Kaarten voor voorstellingen t/m september zijn verkrijgbaar via soldaatvanoranje.nl of 0900 – 1353 (45cpm)

Tekst Bron: Soldaat van Oranje

V-monument-Soldaat-van-Oranje-Bianca-Dijck-8V-monument-Soldaat-van-Oranje-Bianca-Dijck-9 collage svosoldaat

 

Laat een berichtje achter

  • (will not be published)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>