feb
2018

27 |

Posted by
No comments

Afgelopen zaterdag 24 februari ging in premiere ” Zomer zonder Vrouw in Grou” in Theater Amstelveen.

Bartho Braat bekend van GTST als Jef en Ernst Daniel Smid de klassieke zanger, hebben een stuk weggezet dat je echt wel aan het denken zet.

Het verhaal gaat over twee mannen die hun vrouw hebben verloren, Peter zijn Els bij de ziekte kanker en Kees Mirjam bij een ongeluk. Ze gingen elk jaar naar een vakantie huisje in Grouw, dit was van hun zelf. De vrouwen waren vriendinnen, Kees en Peter niet ze gingen met elkaar om, maar dat was het dan ook. Nu heeft Kees aan Peter gevraagd toch nog een keer samen een weekend naar het vakantiehuisje te gaan, Peter had hier absoluut geen zin in maar heeft toch ingestemd en was er.

Het stuk wat werd gespeeld was herkenbaar, de rouw en ongeloof, dingen niet afkunnen maken of kunnen zeggen. De emoties die worden gespeeld door Bartho en Ernst waren echt te voelen. De scene met het kussen dat was “kippenvel”, Peter moest zeggen tegen zijn vrouw ” Ik hou van jou”, deze emoties liepen hoog op en dit voelde je ook echt. De hele voorstelling zijn er veel emoties te zien. Ze lachen enorm bij een potje Twister. Ze maken ruzie, ze huilen, het ongeloof dat hun vrouwen er niet meer en hoe ze verder moeten. Peter wilde het huisje verkopen maar Kees niet. Uiteindelijk was het Peter die zei dan steken we de boel in de fik. Kees ging hier tegen in ” dit kan toch niet!! “. Het Slot was dan ook ieder een lucifer en klaar.

Beide hebben laten zien wat ze kunnen om emotie te spelen, de pijn te laten zien, verdriet, maar ook lachen.

Regisseur Rowdy Pelgrim en scriptbewerker Roel Meijvis hebben alles erin gezet wat erin hoort.

Sterren * * * *

Quote: Kippenvel momenten, in een toneelstuk vol emoties!!

Zomer-zonder-vrouw-in-Grouw-Bianca-Dijck-8-1 Zomer-zonder-vrouw-in-Grouw-Bianca-Dijck-9-1 Zomer-zonder-vrouw-in-Grouw-Bianca-Dijck-10-1

li naar re

Leon van Uden, Bartho Braat, Ernst Daniel Smid, Rowdy Pelgrim, Roel Meijvis en Ilse Spruijt

 

Zomer-zonder-vrouw-in-Grouw-Bianca-Dijck-11-1 Zomer-zonder-vrouw-in-Grouw-Bianca-Dijck-12-1 Zomer-zonder-vrouw-in-Grouw-Bianca-Dijck-13-1 Zomer-zonder-vrouw-in-Grouw-Bianca-Dijck-14-1 Zomer-zonder-vrouw-in-Grouw-Bianca-Dijck-15-1 Zomer-zonder-vrouw-in-Grouw-Bianca-Dijck-16-1

Rowdy Pelgrim en Roel Meijvis

Zomer-zonder-vrouw-in-Grouw-Bianca-Dijck-20-1

Leon van Uden en Ilse Spruijt van I&L Entertainment

Laat een berichtje achter

  • (will not be published)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>